Pizzette - minipizzor

Pizzette - minipizzor
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pizzette - minipizzor

89

12 ingredienser

1 h 10 m

Små goda pizzor som man måste vakta för att ungarna inte ska länsa faten. Här finns nämligen en stor risk, för både vuxna och barn, att äta alldeles för många.

Ingredienser

portioner20 st

Pizzadeg

  • 12,5 g jäst [0,25 förp]
  • 1 dl vatten, 37°
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1,5 dl passerade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm strösocker
  • 50 g mozzarellaost
  • 6 färska basilikablad, strimlade

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Blanda till fyllningen ihop tomater, olja, oregano, salt och socker i en skål.
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Kavla ut till en tunn rektangel (ca 40 x 30 cm) och stansa med ett glas ut ca 20 degrundlar. Skär mozzarellan i lika många bitar.
  6. Fördela en sked tomatsås i mitten på varje pizza, men lämna lite deg runt kanterna. Toppa med mozzarella och basilika.
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.