Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia

Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Frutta fresca nel sciroppo di liquore e vaniglia

0

8 ingredienser

Den här fruktdesserten ger allt man behöver och lite till. Vitaminerna i frukten gör kroppen glad medan sockret och likören gläder själen.

Ingredienser

portioner4
  • 8 plommon
  • 6 persikor

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk cognac (alt. Cherry brandy eller Apricot brandy)
  • vaniljglass (eller vispgrädde)

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner plommon och persikor och låt koka långsamt i ca 2 minuter. Ta upp frukten och spola av med kallt vatten. Skala frukten och skär i klyftor.
  2. Koka upp vattnet och sockret till lagen i en kastrull.
  3. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Låt lagen sjuda tills sockret löst sig.
  4. Lägg ner fruktklyftorna i lagen och låt dem sjuda i ett par minuter. Ta upp vaniljstången. Ställ kastrullen åt sidan och låt allt svalna. Tillsätt konjak eller likör och rör om försiktigt.
  5. Servera frukten med vaniljglass eller vispad grädde.