Salsiccia alla brace - grillad italiensk korv

Säkra grilltips!
Foto: Tina Axelsson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Salsiccia alla brace - grillad italiensk korv

0

2 ingredienser

Salsiccian är korvarnas kung och kejsare. Men se upp för fuskvarianter i mataffären, för skillnaden mellan äkta och oäkta vara är enorm. Välj gärna salsiccia smaksatt med till exempel chili eller fänkålsfrön så får du en korv med lite snärt.

Ingredienser

portioner4
  • 750 g färsk italiensk salsiccia
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Snitta eventuellt salsiccian försiktigt med vass kniv på längden. Pensla korvarna med olivolja.
  3. Pensla grillgallret med matolja. Lägg på korvarna och grilla i totalt 5–10 minuter beroende på deras tjocklek och om de är hela eller inte.
  4. Grilla på medelvärme och flytta ofta på de hela korvarna så att de inte bränns vid. Snittade korvar vänds försiktigt en gång. Passa noga så att salsiccian blir genomgrillad, men inte för hårt grillad.
  5. Servera gärna med en fräsch sallad på haricots verts.