Pannbröd med topping
Pannbröd med topping
19 ingredienser
Stek små pannbröd och toppa dem med godsaker. Här har Marie valt att toppa en variant med smörstekt sparris, färskost och hasselnötter samt en annan med kokt potatis. fetaoströra och söta jordgubbar. Perfekta små snittar att servera på midsommarbuffén.
Se Familjen Mandelmann laga receptet

Ingredienser
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 0,25 förp jäst
- 0,5 tsk salt
- 1 msk honung
- 0,25 tsk hjorthornssalt
- 0,5 grahamsmjöl (eller annat mjöl t ex rågmjöl)
- 9 dl vetemjöl
Topping 1
- grön sparris, stekt
- färskost
- citron, finrivet skal
- smör, brynt
- hasselnötter, rostade
Topping 2
- crème fraîche
- fetaost
- färskpotatis, kokt i skivor
- jordgubbar, i skivor
- citron
- färsk dill
Gör så här
Pannbröd
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
- Smula ner jästen i en degblandare (eller i en vanlig bunke) och häll på smör- och mjölkblandningen.
- Rör ner salt, honung och hjorthornssalt.
- Häll i mjölet men ta det försiktigt på slutet så att inte degen blir för hård.
- Arbeta ihop degen tills den släpper bunken och låt den sedan vila i 20 minuter.
- Dela degen i så många bitar som du vill ha bröd och rulla till små bullar. Kavla ut dem tunt.
- Hetta upp en gjutjärnspanna (utan fett) och grädda bröden i ca 2 min på varje sida. Låt svalna på galler.
Topping med sparris och färskost
- Stek den fina toppdelen på sparrisen i smör. Salta.
- Blanda färskost med citronzest, så mycket som du själv gillar.
- Bred färskosten på bröden, dela en bit sparris på längden och lägg på färskosten.
- Häll på lite brynt smör från stekpannan och toppa med rostade hasselnötter.
Topping med potatis, feta och jordgubbar
- Blanda lika delar crème fraiche och fetaost i en skål. Smaka av med salt.
- Bred blandningen på bröden.
- Varva skivade jordgubbar och skivad färskpotatis på bröden.
- Pressa lite citron över och toppa med dillkvistar.