Pannacotta och kladdkaka med vit choklad

Pannacotta och kladdkaka med vit choklad
Foto: Tv4

Pannacotta och kladdkaka med vit choklad

Av: Natascha - Alingsås

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

1 h 15 m + 4 h i kylen

Pannacotta och kladdkaka med smak av vit choklad och citron är en riktig toppendessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit choklad- och citronpannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 75 g vit bakchoklad
  • ca 20 ml citronsaft

Vit choklad- och citronkladdkaka

  • 200 g smör
  • 250 g vit bakchoklad
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 citron, skal och saft
  • florsocker, till garnering

Lime- och passionsfruktsmarinerade bär

  • 300 g färska jordgubbar
  • 125 g färska hallon
  • 1 limefrukt
  • 3 passionsfrukter
  • 1,5 tsk strösocker

Till servering

  • 4 mandelflarnkakor

Gör så här

Vit choklad- och citronpannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
  2. Koka upp grädden tillsammans med socker och vaniljpulver. När sockret lösts upp sig i grädden tar du av grytan från plattan och bryter ner chokladen. Rör om så att den smälter och pressa ner citronsaften.
  3. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Lägg ner dem i grädden och rör runt. Se till att gelatinbladen fördelas jämt i grädden. Häll upp i 4 formar. Gärna kupolformade silikonformar cirka 7 cm i diameter.
  4. Låt stå i kylskåpet i 4 timmar för att stelna. 45 minuter innan servering ställ in i frysen 20 minuter för att lättare få ut dem ur silikonformen. Lägg upp dem på tallrik 20 minuter innan servering.

Vit choklad- och citronkladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och ströbröa en form på cirka 24 cm.
  2. Smält smöret i en gryta, ta av från plattan när det har smält färdigt och lägg ner den vita chokladen.
  3. Rör runt tills den smält. Rör ner socker och mjöl i smörblandningen, lägg sedan ner äggen.
  4. Slutligen häller du ner citronsaft och zest.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30-35 minuter. Kakan får inte bli torr, den ska vara lite halvkletig. Låt stå kallt 15-20 minuter i kylskåpet innan servering. Pudra med florsocker.

Lime- och passionsfruktsmarinerade bär

  1. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  2. Lägg hallonen och jordgubbarna i en skål, pressa över limesaften och gröp ur passionsfrukterna. Häll på 1 msk socker och rör runt. Låt stå i en halvtimme i kylskåpet.

Montering

  1. Lägg upp pannacottan på en assiett, skär upp en rektangel, cirka 2 cm x 10 cm, av kladdkakan och lägg bredvid pannacottan. Lägg bären ovanpå kakan och sätt ett mandelflarn i pannacottan.