Pannacotta med Tivedsskogens bär

POPULÄRT
Pannacotta med Tivedsskogens bär
Foto: TV4

Pannacotta med Tivedsskogens bär

Av: Åsa - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 min + tid i kylen

Pannacotta med vit choklad och vanilj, toppad med blåbär, hallon och rivet limeskal. En riktigt ljuvlig dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vit bakchoklad
  • 2 gelatinblad
  • blåbär
  • hallon
  • limefrukt, rivet

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Häll grädden i en kastrull och tillsätt vaniljstången och de urskapade fröna. Låt koka upp i 1–2 minuter. Se upp så det inte kokar över! Ta upp vaniljstången.
  4. Bryt chokladen i bitar och tillsätt den i grädden och rör tills den smält.
  5. Ta bort kastrullen från plattan.
  6. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa i gräddblandningen tills gelatinet är smält.
  7. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
  8. Dekorera med bär och rivet limeskal.