Pannacotta med Tivedsskogens bär

17 röster
30 min + tid i kylen
4

Pannacotta med vit choklad och vanilj, toppad med blåbär, hallon och rivet limeskal. En riktigt ljuvlig dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min + tid i kylen
4

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 gelatinblad
  • Blåbär
  • Hallon
  • Limeskal, rivet

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Häll grädden i en kastrull och tillsätt vaniljstången och de urskapade fröna. Låt koka upp i 1–2 minuter. Se upp så det inte kokar över! Ta upp vaniljstången.
  4. Bryt chokladen i bitar och tillsätt den i grädden och rör tills den smält.
  5. Ta bort kastrullen från plattan.
  6. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa i gräddblandningen tills gelatinet är smält.
  7. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
  8. Dekorera med bär och rivet limeskal.
5 september 2018

Laddar fler recept