Pannacotta med smak av mandel, punsch och skogens guld

Pannacotta med smak av mandel, punsch och skogens guld
Foto: Tv4

Pannacotta med smak av mandel, punsch och skogens guld

22

5 steg att laga

9 ingredienser

Ljuvlig pannacotta med mandellikör och choklad som passar perfekt som en festlig dessert! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl gelésocker
  • ca 1 krm arrak
  • 100 g hjortronsylt
  • 4 tsk mandellikör
  • 20 g mörk choklad
  • 20 g vit choklad
  • 20 g mandelspån

Gör så här

  1. Koka upp grädde, gelésocker och tillsätt arraksarom. Låt koka i 30 sekunder.

  2. Låt svalna en stund i kastrullen och tillsätt grekisk yoghurt. Rör blandningen slät.
  3. Häll upp i snygga glas och ställ i kylen i cirka 4 timmar.
  4. Bryn mandelflarnen snabbt i smör och låt det svalna.
  5. Vid servering läggs först en klick hjortronsylt på och sedan lite mandellikör. Toppa sedan med riven vit, mörk choklad och mandelflarn.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer