Pannacotta med smak av mandel, punsch och skogens guld

Pannacotta med smak av mandel, punsch och skogens guld
Foto: Tv4

Pannacotta med smak av mandel, punsch och skogens guld

22

5 steg att laga

9 ingredienser

Ljuvlig pannacotta med mandellikör och choklad som passar perfekt som en festlig dessert! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl gelésocker
  • ca 1 krm arrak
  • 100 g hjortronsylt
  • 4 tsk mandellikör
  • 20 g mörk choklad
  • 20 g vit choklad
  • 20 g mandelspån

Gör så här

  1. Koka upp grädde, gelésocker och tillsätt arraksarom. Låt koka i 30 sekunder.

  2. Låt svalna en stund i kastrullen och tillsätt grekisk yoghurt. Rör blandningen slät.
  3. Häll upp i snygga glas och ställ i kylen i cirka 4 timmar.
  4. Bryn mandelflarnen snabbt i smör och låt det svalna.
  5. Vid servering läggs först en klick hjortronsylt på och sedan lite mandellikör. Toppa sedan med riven vit, mörk choklad och mandelflarn.