Pannacotta med maräng, chokladsås och hallon

Pannacotta med maräng, chokaldsås och hallon

Pannacotta med maräng, chokladsås och hallon

Av: Fassika - Sala

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2 h

Den här efterrätten kallas även "Rajtan Tajtan", och det behövs nog inte sägas så mycket mer än så. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • citronsaft

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl banan- och mangopuré
  • 0,5 dl strösocker

Chokladsås

  • 100 g choklad (med hallonsmak)
  • 100 g grädde
  • 20 g smör

Till servering

  • färska hallon
  • 4 msk hallonsorbet

Gör så här

Maräng

  1. Vispa äggvita och några droppar citronsaft för att få upp volymen. Blanda ner sockret lite i taget och bred ut på bakplåtspapper, låt gå i ugn i ca 8 h på låg värme.

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde och socker tillsammans. Smält i gelatinet. Slå över bananmango puré och häll i glas. Ha sedan in i kylen tills servering.

Chokladsås

  1. Mät upp chokladen. Koka upp grädden. Slå grädden över chokladen och smöret.
  2. Mixa slätt med stavmixer. Låt svalna i sprits i rumstemperatur.