Pannacotta med hjortron

Pannacotta med hjortron
Foto: TV4

Pannacotta med hjortron

Av: Mats - Gällivare

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

2h 20m

Härlig vaniljpannacotta som serveras med "myrarnas guld", hjortron!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Tillbehör

  • hjortron

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Om du använder vaniljsocker istället så lägg i det i kastrullen.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter för att få ut mer smak ur vaniljstången. Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
  4. Fiska upp vaniljstången och släng den.
  5. Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur de blötlagda gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
  6. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att det stelnar.
  7. Värm hjortron och toppa pannacottan med dom när det är dags för servering.