Pankofriterad burrata i tomatsås

Cirio Pankofriterad burrata i tomatsås
Foto: Köket.se

Pankofriterad burrata i tomatsås

19 ingredienser

25 min

Krispigt, krämigt och mustigt! Här är en oemotståndligt god förrätt eller antipasto att dela på innan maten. Friterad burrata i smakrik italiensk tomatsås med krispigt bröd att doppa i kan inte bli annat än succé.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio finkrossade tomater finissima tetra produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd

Läs mer

Ingredienser

portioner2 - 4

Tomatsås

  • 390 g Cirio finkrossade tomater Finissima
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 msk brynt schalottenlöksfond
  • salt
  • peppar

Panerad burrata

  • 1 Granarolo Burrata
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispad
  • salt
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 l frityrolja

Servering

  • 1 surdegsbaguette
  • olja
  • salt
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva baguetten. pensla med olja och strö över lite salt. Rosta i ugnen tills brödskivorna har fått fin färg, ca 10 minuter.

Tomatsås

  1. Finhacka vitlök och schalottenlök. Koka löken mjuk i en liten kastrull tillsammans med chiliflakes och smör.
  2. Tillsätt Cirio finkrossade tomater och fond och låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Friterad burrata

  1. Blanda riven Quattrocento med pankoströbröd i en djup tallrik. Häll upp vetemjöl i en annan och vispa upp ägg tillsammans med lite salt i en tredje.
  2. Vänd burratan först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i pankoströbrödet.
  3. Hetta upp en kastrull med frityrolja och låt det bli 180 grader. Stoppa försiktigt ner burratan med en hålslev och fritera gyllene. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Bred ut tomatsåsen på en tallrik. Lägg på burratan, riv lite mer ost på toppen och garnera med basilika. Doppa sedan det rostade brödet i burratan och tomatsåsen. Buon Appetito!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Tomatfocaccia med rosmarin och vitlök

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer