Panerad tofu med hemmagjord remouladsås

koket.se
Panerad tofu med hemmagjord remouladsås
Gustav Johansson porträtt
Gustav Johansson porträtt

Panerad tofu med hemmagjord remouladsås

22 ingredienser

30 m + tid i kyl

"Så här gör du dina egna hemmagjorda veganska fiskpinnar med hjälp av tofu och en enkel dubbelpanering. Serveras med egen remoulad!" /Gustav Johansson

Se Gustav Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fiskpinnar

  • 1 förp fast tofu [á 400 g]
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 2 msk tångrom
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk soja (ljus)
  • 0,5 citron, juicen
  • 2 dl havredryck
  • 3 dl ströbröd (gärna panko)
  • salt
  • peppar
  • rapsolja (att steka i)

Remouladsås

  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 0,3 dl färsk dill, hackad
  • 1,5 msk kapris, hackad
  • 1,5 tsk citronsaft
  • 3 msk bostongurka
  • 0,5 tsk gul currypaste
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm strösocker

Servering

  • 1 kg fast potatis
  • 200 g haricots verts

Gör så här

Fiskpinnar

  1. Skär tofun i två tjocka skivor och lägg skivorna i press i 30 minuter för att få dem fastare.
  2. Skiva tofun i smala skivor som liknar fiskpinnar.
  3. Blanda hackad dill, tångrom, 1,5 dl vetemjöl, sojasås, citronsaft, salt, peppar och havredryck i en djup tallrik.
  4. Häll ströbröd i ytterligare en skål och vetemjöl i en tredje.
  5. Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i den blandade smeten och till sist i ströbrödet.
  6. Låt tofupinnarna sedan vila på en tallrik i någon minut.
  7. Upprepa tills all tofu är panerad. Det underlättar om du använder en hand för de torra skålarna och en hand för skålen med smet i. På så sätt får du inte både mjöl och smet på fingrarna.
  8. Värm upp rikligt med rapsolja i en stekpanna.
  9. Stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Remouladsås

  1. Hacka kapris och dill.
  2. Blanda därefter ihop alla ingredienser.
  3. Låt stå i kylskåpet en timme innan servering.

Klyftpotatis

  1. Skölj potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg potatisarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja, salt och peppar och massera in så alla potatisar är inoljade.
  2. Fördela dem därefter jämnt på bakplåten. De ska kunna ligga så de inte nuddar varandra
  3. Baka i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter tills de fått fina bruna fläckar och är mjuka rätt igenom. Du behöver inte röra på dem eller vända på dem.
  4. Ta ut ur ugnen och salta och peppra lite mer om du tycker det behövs.

Haricots verts

  1. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Häll av.

Servering

  1. Servera fiskpinnarna med tillbehören.