Panerad rödspätta med remoulad

POPULÄRT
Abba Panerad rödspätta med remoulad

Panerad rödspätta med remoulad

56

15 ingredienser

20 m

En riktig klassiker som är så vansinnigt god! Toppa gärna med en klick stenbitsrom för att göra rätten extra lyxig.

läs mer
Abba stenbitsrom produkt

Abba stenbitsrom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 rödspättafiléer

Panering

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd

Remoulad

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0,5 gul lök
  • 1 ättiksgurka
  • citron
  • dill

Servering

  • 4 msk Abba Röd stenbitsrom
  • 4 skivor grovt bröd
  • 4 knippen dill
  • 1 citron
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Remoulad
    Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt.
  2. Panerad rödspätta
    Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.
  3. Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill.
TIPS!
läs mer
Abba tonfisktaco

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk!

Läs mer