Panerad rödspätta med remoulad

POPULÄRT
Panerad rödspätta med remoulad
Foto: Abba

Panerad rödspätta med remoulad

55

10 ingredienser

20 m

En riktig klassiker som är så vansinnigt god! Toppa gärna med en klick stenbitsrom för att göra rätten extra lyxig.

Abba stenbitsrom produkt

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum -  smaken och lyxfaktorn är ett faktum.

Ingredienser

portioner4
  • 4 rödspättafiléer

Panering:

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd

Remoulad:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0,5 gul lök
  • 1 ättiksgurka
  • dill
  • citron

Gör så här

  1. Remoulad: Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt.
  2. Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.
  3. Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill.