I samarbete med Abba

Panerad rödspätta med remoulad

51 röster
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rödspättafiléer

Panering:

  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd

Remoulad:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0,5 gul lök
  • 1 ättiksgurka
  • dill
  • citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Remoulad: Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt.
  2. Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.
  3. Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...