Panerad flundra med smörslungad potatis

NYHET
Panerad flundra med smörslungad potatis
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Panerad flundra med smörslungad potatis

19 ingredienser

En vardagsvänlig men samtidigt elegant middag med pankopanerad fisk serverad med en dill- och citronkräm och smörslungad potatis. Fräscht, lättlagat och fullt av smak.

Ingredienser

portioner
  • 900 g delikatesspotatis
  • 600 g flundrafilé
  • 2 msk smör
  • flingsalt
  • 2 dl ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • ca 75 g smör, att steka i
  • g salt

Dill- och citronkräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 krm gula senapsfrön, mortlade
  • 0,5 dl färsk dill, finhackad
  • 0,5 citron, finrivet skal + saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnityr

  • färsk dill
  • 0,5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Vänd samman ingredienserna till dill- och citronkrämen. Ställ svalt.
  2. Vispa upp äggen i en skål. Mät upp mjölet och panko på två separata fat.
  3. Vänd fiskfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och till sist i panko. Se till att alla delar täcker hela fisken. Salta på båda sidor.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek fisken ett par minuter på vardera sida på medelhög värme tills fisken är genomstekt.
  5. Häll av potatisen och slunga i smör och flingsalt.
  6. Servera den nystekta fisken till den smörslungade potatisen och den goda dill- och citronkrämen. Garnera med dill och en citronklyfta.