Panerad fetaost

NYHET
Panerad fetaost med vitlöksbröd
Foto: Tv4

Panerad fetaost

14 ingredienser

20 min

Panerad fetaost med vitlöksbröd, honung och valnötter gör sig riktigt bra som festlig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Stekt vitlöksbröd

  • 0,5 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 2 krm salt
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 msk margarin

Panerad fetaost

  • 300 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 msk olivolja (till stekning)

Servering

  • 2 msk honung
  • 0,5 dl valnötter
  • oregano
  • 1 msk färsk persilja

Gör så här

Stekt vitlöksbröd

  1. Blanda olivolja, pressad vitlök och salt i en skål.
  2. Pensla sedan blandningen på båda sidor av brödskivorna.
  3. Stek brödskivorna i margarin på medelhög värme och lägg sedan upp dem på tallrikar.

Panerad fetaost

  1. Torka av fetaosten med hushållspapper och panera i mjöl, vispat ägg och panko.
  2. Stek fetaostskivorna i olivolja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna, ca 1-2 minuter på varje sida. Låt sedan osten svalna något.

Servering

  1. Lägg upp fetaostskivorna på tallrikarna bredvid vitlöksbrödet.
  2. Ringla över honung och strö lite smulade valnötter på fetaosten.
  3. Krydda det stekta vitlöksbrödet med lite oregano.
  4. Toppa med färsk persilja och servera.