Panerad äggplanta med ugnsbakad paprika

1h 30m
4
Panerad äggplanta med ugnsbakad paprika
Foto: TV4

Panerad och stekt aubergine serveras med ugnsbakad paprika samt salladsblad fyllda med stark ajvar och bosnisk ost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 december 2017
1h 30m
4

Du behöver

  • 1 äggplanta
  • 4 röda paprikor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 msk ajvar, stark
  • 100 g bosnisk vitost
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 röd bladsallad
  • 1 flaska flytande smör/olivolja
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skala och skär äggplantan i skivor, på längden, och salta. Låt stå i 1–2 timmar innan tillagning.
  2. Vispa upp äggen.
  3. 
Rulla skivorna av äggplanta i vetemjöl och sedan i de vispade äggen.
  4. Stek i smör/olivolja i ca 5 minuter på hög värme.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Lägg sköljd paprika i en ugnsform tillsammans med olja. Salta.
  7. Sätt in paprikan i ugnen och ta ut när den fått gyllenbrun färg.
  8. Servering
    Lägg paprikan på en tallrik och lägg en skiva äggplanta ovanpå.
  9. Ta två blad rödsallad och lägg en klick ajvar i den ena, och den vita osten tillsammans med crème fraiche det andra bladet.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept