Pan con chocolat

Pan con chocolat
Foto: Niklas Nyman

Pan con chocolat

2

4 steg att laga

8 ingredienser

Enkel men barnsligt god. Kombinationen choklad och olivolja känns kanske udda, men fungerar jättebra. Sälta i desserter är också klart underskattat. /Joel

Recept ur kokboken Azur


Alf Tumbles dryckstips:

Castaño Dulce Nr 8412 - Ett magiskt bra chokladvin med tillräcklig sötma för att klara av chokladdesserten, som även den har ett spanskt ursprung. Kan även funka som en dessert i sig.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 75 g strösocker
  • 5 äggulor
  • 500 g mörk choklad, hackad
  • 4 skiva dagsgammalt ljust bröd
  • olivolja (med mycket smak)
  • havssalt (eller flingsalt)

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa socker och äggulor vitt och poröst med elvisp i en bunke.
  2. Slå gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Värm till 84 grader och häll blandningen över den hackade chokladen. Rör till en jämn smet. Använd gärna stavmixer.
  3. Låt smeten svalna i en bunke i rumstemperatur.
  4. Rosta brödet i en brödrost eller i en torr het stekpanna. Bred chokladsmeten på brödskivorna. Strö över lite havssalt och några droppar olivolja. Servera.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer