Den här smörgåsen är vanlig i Provence och uttalas pan-ban-yah och betyder dränkt bröd. Siri fyller sina bröd med grillade grönsaker, oliver, tomater och en rödvinsvinägrett. Perfekta att ta med sig på picknicken.
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
4 surdegsfrallor, helst dagsgamla
1 zucchini, liten
1 aubergine
2 tomater
1 rödlök
4 salladsblad
1 dl kalamataoliver, utan kärnor
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
olivolja
dressing
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Dela frallorna horisontellt och droppa över dressingen på alla snittytor. Dela vitlöken och gnid snittytan över bröden. Ställ åt sidan.
Skär zucchini och aubergine i skivor.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek zucchini och aubergine på hög värme tills de får färg på båda sidor.
Skala, halvera och strimla löken. Skiva tomaterna. Hacka oliverna och de soltorkade tomaterna.
Fyll bröden med grillade grönsaker, tomat, lök, oliv- och tomathack samt salladsblad.
Vira in de fyllda bröden i i smörgåspapper och ställ gärna något tungt på dem innan ni ska äta så att bröden saftar till sig.