Pan bagnat med aubergine, zucchini och oliver - Siri Barjes recept

1 röst

Den här smörgåsen är vanlig i Provence och uttalas pan-ban-yah och betyder dränkt bröd. Siri fyller sina bröd med grillade grönsaker, oliver, tomater och en rödvinsvinägrett. Perfekta att ta med sig på picknicken.

Visa mer

Du behöver

  • 4 surdegsfrallor, helst dagsgamla
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 4 salladsblad
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna
  • olivolja

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Dela frallorna horisontellt och droppa över dressingen på alla snittytor. Dela vitlöken och gnid snittytan över bröden. Ställ åt sidan.
  3. Skär zucchini och aubergine i skivor.
  4. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek zucchini och aubergine på hög värme tills de får färg på båda sidor.
  5. Skala, halvera och strimla löken. Skiva tomaterna. Hacka oliverna och de soltorkade tomaterna.
  6. Fyll bröden med grillade grönsaker, tomat, lök, oliv- och tomathack samt salladsblad.
  7. Vira in de fyllda bröden i i smörgåspapper och ställ gärna något tungt på dem innan ni ska äta så att bröden saftar till sig.
2 maj 2018

Laddar fler recept