15 ingredienser
"Bjud mig på den här rätten och jag stannar i evighet".
I det här avsnittet av Sommar med Ernst skördar Ernst den vackra, vitaminrika grönsaken palmkål, även kallad svartkål. Ernst tillverkar också sin egen pasta, precis som hans mamma gjorde, den sk "Nockerl-pastan", Österrikes svar på gnocchi. Han tillsätter allt från salvia, svart- och grönkål, rimmat stekfläsk, valnötter och parmesanost. Och som Ernst säger i programmet.... “det här är inget man äter när man ska simma över engelska kanalen”.
Så gör du Ernsts hemgjorda ketchup
"Röd lycka" kallar Ernst sin vansinnigt goda och smakrika ketchup. Ett recept att spara!
Läs mer
Palmkål är inte bara gott utan otroligt vitaminrikt. Den innehåller A, C och K, samt flera B-vitaminer och mineraler som kalcium, järn och magnesium. Svartkål är rik på antioxidanter som lutein, som är bra för ögonen. Svartkål är också en bra källa till kostfiber, vilket är bra för matsmältningen.