Halstrad tonfisk

Foto: TV4
Halstrad tonfisk
11 ingredienser
25 min
Halstrad tonfisk med asiatisk gurksallad och friterad nori.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 200-300 g färsk tonfisk (2-3 cm tjock bit)
- wasabi/sesamkrydda
- salt
- peppar
Asiatisk gurksallad
- 4 msk risvinäger
- 1 msk fisksås
- 1 msk strösocker
- 1 gurka, skivad eller tärnad
- 4 salladslökar, i tunna skivor
- 1-3 spansk peppar, urkärnad och finhackad
- 0,5 dl färsk koriander, hackad
Gör så här
Tonfisk
- Salta och peppra tonfisken och krydda rikligt med wasabi/sesamkryddan på bägge sidor. Stek på hög värme i ca 30 sekunder på bägge sidor. Lägg upp på en tallrik och låt vila. När tonfisken har kallnat så skär den i tunna skivor.
Asiatisk gurksallad
- Blanda ingredienserna och låt stå en halvtimme. Fritera några små bitar nori att dekorera med.