Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör

21 röster
2
Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör
Foto: Magnus Skoglöf

En fusionrätt som i huvudsak är asiatisk men får en extra smakskjuts av både smör och rostade hasselnötter. Det bästa av två världar som skapar underverk i munnen. /Jennie

Recept ur kokboken Mycket smak på nolltid


Visa mer
2

Du behöver

  • 0,5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 pak choi
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 4 msk ostronsås
  • 200 g silkestofu
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna och hacka sedan grovt.
  2. Bryn smöret till hasselnötsfärgat. Ta av från värmen, låt svalna i någon minut och tillsätt soja samt riv ner vitlöken. Blanda om väl.
  3. Klyv pak choi på mitten och stek på hög värme i olja tills den får lite brynt yta på båda sidor. Häll på ostronsås och lägg i stora bitar silkestofu. Vänd försiktigt om och lägg upp på tallrikar.
  4. Ringla det brynta smöret över, strössla över hasselnötterna och servera genast.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...