Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör

Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör

22

8 ingredienser

En fusionrätt som i huvudsak är asiatisk men får en extra smakskjuts av både smör och rostade hasselnötter. Det bästa av två världar som skapar underverk i munnen. /Jennie

Recept ur kokboken Mycket smak på nolltid


Ingredienser

portioner2
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 pak choi
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 4 msk ostronsås
  • 200 g silkestofu

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna och hacka sedan grovt.
  2. Bryn smöret till hasselnötsfärgat. Ta av från värmen, låt svalna i någon minut och tillsätt soja samt riv ner vitlöken. Blanda om väl.
  3. Klyv pak choi på mitten och stek på hög värme i olja tills den får lite brynt yta på båda sidor. Häll på ostronsås och lägg i stora bitar silkestofu. Vänd försiktigt om och lägg upp på tallrikar.
  4. Ringla det brynta smöret över, strössla över hasselnötterna och servera genast.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer