• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pak choi med brynt sojasmör och tofu

Pak choi med brynt sojasmör och tofu
Foto: Tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Pak choi med brynt sojasmör och tofu

5 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Vegetarisk rätt med tofu och pak choi i ostronsås. Rätten toppas med ett ljuvligt brynt sojasmör samt rostade hasselnötter. Det här är rätten kommer med all säkerhet få även den mest inbitna tofuskeptikern på fall. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 pak choi
  • 400 g silkestofu, rumsvarm
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 1,25 dl ostronsås

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Bryn smöret i en liten kastrull tills det börjar dofta lätt kolaaktigt. Ta från värmen, låt svalna i någon minut. Tillsätt soja samt finriven vitlök. Blanda väl.
  3. Skär tofun i bitar. Klyv pak choi på mitten.
  4. Stek pak choi på hög värme i olja tills den får lite brynt yta på båda sidor. Häll på ostronsås och lägg i stora bitar silkestofu. Vänd försiktigt om och lägg upp på tallrikar.
  5. Ringla det brynta smöret över, strössla över hasselnötterna och servera genast.