Paj med rommarinerade äpplen

Paj med rommarinerade äpplen
Foto: Tv4

Paj med rommarinerade äpplen

Av: Julia - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

2 h

Paj med rommarinerade äpplen och hemgjord vaniljvisp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8

Marinerade äpplen

  • 4 äpplen (syrliga)
  • 1 dl rom
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel

Smulpaj

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g smör

Hemmagjord vaniljvisp

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Marienerade äpplen

  1. Skala äpplena och skär dem i tunna halvmånar.
  2. Lägg halvmånarna i en stor skål.
  3. Häll på rom, vaniljsocker, socker och kanel.
  4. Rör runt och låt stå minst 1 timme.

Smulpaj

  1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en form.
  2. Mät upp mjöl, socker och smör i en skål och arbeta ihop till en smulig konsistens.
  3. Lägg i de marinerade äpplena i den smorda formen.
  4. Strö sedan smuldegen över äpplena.
  5. Baka pajen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den har fått fin brun färg.
  6. Låt svalna innan servering.

Hemmagjord vaniljvisp

  1. Vispa ihop äggulor med socker till en porös blandning.
  2. Vispa ihop grädde med vaniljsocker i en annan bunke.
  3. Vänd ner gräddblandningen i den porösa äggblandningen med en slickepott till en krämig vaniljvisp.

Servering

  1. Serveras pajen med vaniljvispen och en kopp kaffe.