Paj med karamelliserat Ingrid marie och pistage
Paj med karamelliserat Ingrid marie och pistage
10 ingredienser
1 h
Den här lyxiga pajen bara måste du testa i helgen!
Se Fabian Olli Johanson laga receptet

Ingredienser
Mördeg
- 100 g smör
- 150 g vetemjöl
- 50 g florsocker
- 1 äggula
- 1 krm salt
Fyllning
- 50 g strösocker
- 4 äpplen ingrid marie
- 25 g smör
- 1 citron
- pistagenötter
Gör så här
Mördeg
- Riv kallt smör grovt på ett rivjärn. Blanda med resterande ingredienser tills att en deg har formats.
- Smörj en lägre pajform på 20 cm i diameter med löstagbar botten med lite smör.
- Kavla ut degen cirka 3 mm tunt och klä formen. Förvara pajdegen i kylen.
Fyllning
- Smält sockret på låg värme i en panna.
- Kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar.
- När sockret är lätt gyllenbrunt så tillsätt äpple, smör och citronsaft. Koka äpplena tills att sockret löst upp sig på nytt.
- Förflytta äpplena till en skål och låt dem svalna helt.
- Fyll därefter pajformen med äpplena och baka i ugnen på 160 grader varmluft i 30 minuter.
- Strö över hackade pistagenöter.