Paella á la Markus

NYHET
Paella á la Markus
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020Benjamin Ingrosso
Markus Aujalay 2020Benjamin Ingrosso

Paella á la Markus

3

18 ingredienser

1 h

Traditionell spansk rätt tillagad i en och samma panna. Innehållet kan du variera efter vad du gillar och har hemma. Så här gör Markus sin variant. 

Ingredienser

portioner4
  • 8 kycklingben
  • 2 chorizokorvar, skivad eller smulad färs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • rökt paprikapulver
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rundkornigt ris, t ex Carnaroli
  • 4 jätteräkor, råa
  • 200 g färska blåmusslor
  • 1 citron, klyftad
  • färsk kruspersilja
  • grillad paprika, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda kycklingbenen med olivolja. Salta och peppra. Bryn kycklingbenen i olivolja.
  2. Tillsätt chorizon och låt steka med någon minut. Tillsätt lök, vitlök och chili. Vänd runt och stek några minuter. Krydda med rökt paprikapulver, saffran. Häll på vitt vin och låt koka upp. Tillsätt vatten, lägg på lock och låt koka 20 minuter.
  3. Strö riset i grytan. Lägg på ett lock lite på glänt så att ångan kan koka bort. Alternativt klipp ut en rundel av smörpapper och lägg på som lock. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Lägg på räkor och blåmusslor. Lägg på lock och låt koka ytterligare 10 minuter.
  5. Garnera med grillad paprika, hackad persilja och citronklyftor. Bjud gärna med bröd till.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Supergod och krämig avokadopasta

Enkla tips!

Skapa nya rätter med resterna i kylen

Läs mer