Grillspett med stör, sparrissallad med apelsinvinäger

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Grillspett med stör, sparrissallad med apelsinvinäger
13 ingredienser
25 min
Friska smaker av apelsin och honung hittar du i denna läckra fiskrätt!
Ingredienser
- 600 g stör (eller marulk eller lax)
Marinad
- 1 dl japansk soja
- 1 dl vatten
- 3 msk worcestersås
- 4 msk honung
- 0,25 msk chilipasta
Sparrissallad
- 500 g vit sparris
- 1 frissésallad
- 0,5 knippe vattenkrasse
- 24 körsbärstomater (gärna gula och röda)
Salladsdressing
- 2 klyftor vitlök, tunt skivade
- 1 msk olivolja
- 2 apelsiner, färskpressade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
- Skär fisken i tärningar, trä dem på spett och låt dem snabbt få färg på en het grill. Lägg sedan spetten i ett ugnssäkert fat och pensla dem med marinaden. Sätt in fisken i 200 grader varm ugn och låt den bakas i ca 4 minuter, tills den är klar.
- Sparrissallad: Blanda frisésallad, vattenkrasse, sparris (grilla topparna) och tomater tillsammans med salladsdressingen.
- Salladsdressing: Hetta upp oljan i en liten sautépanna. Tillsätt vitlöksskivorna och låt dem fräsa tills de är mjuka. Tillsätt apelsinsaften, låt blandningen koka upp och sedan svalna.
- Fördela sparrissalladen på 4 tallrikar och lägg spetten ovanpå. Ringla apelsinvinäger över och servera.