Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
Skär fisken i tärningar, trä dem på spett och låt dem snabbt få färg på en het grill. Lägg sedan spetten i ett ugnssäkert fat och pensla dem med marinaden. Sätt in fisken i 200 grader varm ugn och låt den bakas i ca 4 minuter, tills den är klar.
Sparrissallad: Blanda frisésallad, vattenkrasse, sparris (grilla topparna) och tomater tillsammans med salladsdressingen.
Salladsdressing: Hetta upp oljan i en liten sautépanna. Tillsätt vitlöksskivorna och låt dem fräsa tills de är mjuka. Tillsätt apelsinsaften, låt blandningen koka upp och sedan svalna.
Fördela sparrissalladen på 4 tallrikar och lägg spetten ovanpå. Ringla apelsinvinäger över och servera.
Grillspett med stör, sparrissallad med apelsinvinäger | Köket.se