Oyakodon

koket.se
Oyakodon
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Oyakodon

12 ingredienser

30 m

Söndagsmiddag, smaka på det! En riktigt härlig tid att umgås med familjen och njuta av något riktigt gott. Här bjuder Erik Videgård med våra smaklökar till Japan med en lättlagads kycklingrätt!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Ställ frågor om receptet och upptäck Eriks magiska rätter på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 450 g gul lök
  • 450 g kycklinglårfilé, skurna i munsbitar utan skinn och ben
  • 1,2 dl mirin (sött matlagningsvin)
  • 1,2 dl soja (ljus)
  • 1,2 dl sake
  • 1,2 dl dashi (sjögräsbuljong från pulver)
  • 8 ägg
  • 1,4 kg japanskt ris, kokt
  • 40 g salladslök, skivad
  • 20 g vattenkrasse
  • 20 g nori, klippta
  • shishimi toragashi (japansk 7-krydda)

Gör så här

  1. Skär löken i tunna ”båtar”.
  2. Lägg lök, kyckling, mirin, soja, sake och dashi i en kastrull. Låt koka upp på hög värme. När det kokat upp sänker du värmen och låter det sjuda i 5 minuter, rör om då och då.
  3. Vispa upp äggen så att de precis blandar sig.
  4. Häll kycklingblandningen i en stor stekpanna, koka upp och häll över tre fjärdedelar av äggen, blanda inte!
  5. Sänk värmen och sjud i 1 minut.
  6. Tillsätt resten av äggblandningen, lägg på ett lock och låt sjuda i ytterligare 30 sekunder.
  7. Ta av pannan från värmen och låt vila en minut.
  8. Sprid ut riset på ett stort fat och låt kycklingen glida över från pannan till riset.
  9. Garnera med salladslök, vattenkrasse, nori och shichimi. Servera direkt!