Ostgratinerade kycklingdelar

Ostgratinerade kycklingdelar
Foto: TV4

För att den här rätten ska bli riktigt bra krävs en smakrik ost som smälter bra. Kokt ris och het tomatsås passar bra att servera till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 stora kycklingdelar
  • 2 msk mjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 50 g riven ost
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Torka av kycklingdelarna och pudra över mjöl. Lägg dem i en smord ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pressa över citronsaft och strö över den rivna osten.
  2. Gratinera kycklingen i 30 minuter. Strö över persiljan. Kontrollera med en sticka att kycklingen är genomstekt. Köttsaften i ska vara klar och genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept