Ostgratinerade kycklingdelar

Ostgratinerade kycklingdelar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ostgratinerade kycklingdelar

7 ingredienser

För att den här rätten ska bli riktigt bra krävs en smakrik ost som smälter bra. Kokt ris och het tomatsås passar bra att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingdelar
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk citron, pressad
  • 50 g ost, riven
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Torka av kycklingdelarna och pudra över mjöl. Lägg dem i en smord ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pressa över citronsaft och strö över den rivna osten.
  2. Gratinera kycklingen i 30 minuter. Strö över persiljan. Kontrollera med en sticka att kycklingen är genomstekt. Köttsaften i ska vara klar och genomskinlig.