Österrikisk potatissallad

Österrikisk potatissallad
Foto: TV4
Roy Nader
Roy Nader

Österrikisk potatissallad

Av: Roy Nader, Ninos Afram

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 min

Den här fräscha salladen passar perfekt att servera till schnitzel. Använda en stärkelserik potatis så blir potatissalladen extra krämig när du vänder runt alla ingredienser.  


Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 800 g potatis (gul stärkelserik sort)
  • 1 dl kalvbuljong
  • 3 msk champagnevinäger
  • 3 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl roscofflök, hackad
  • 0,5 dl gräslök
  • 100 g mâchesallad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen innan du tärnar den.
  2. Häll sedan kalvbuljong, champagnevinäger, honung, dijonsenap, rapsolja, roscofflök, gräslök, salt och peppar över den ljumna potatisen.
  3. Vänd sedan runt alla ingredienser i en slungande rörelse tills potatissallad blir krämig.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med mâchesallad.