Osso buco på kycklinglår med blomkålsmos

Markiz Talhaoui

Osso buco på kycklinglår med blomkålsmos

17 ingredienser

Osso buco på kycklinglår serveras med blomkålsmos smaksatt med saffran.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinglår
  • 3 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g rotselleri
  • 0,5 dl persiljestjälk
  • 2 msk olivolja
  • 4-6 morötter
  • 2 burkar krossad tomat
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljong
  • 1 kg blomkål
  • 1 förp saffran
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Gör så här

Till Osso Buco

  1. Skala och tärna morötter och rotselleri fint.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka persiljestjälkarna.
  3. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs alltsammans ca 2 minuter.
  4. Tillsätt kycklingen och krossade tomater, vin, vatten och kycklingbuljongtärningen.
  5. Koka upp och låt koka under lock ca 45- 50 minuter.

Till blomkålsmos

  1. Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten.
  2. Slå av kokspadet och lägg i smöret och saffran. Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen.
  3. Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Stavmixa blomkålen direkt i kastrullen.
  4. Smaka av med salt och peppar.