Osso buco på kycklinglår med blomkålsmos

Markiz Talhaoui

Osso buco på kycklinglår med blomkålsmos

17 ingredienser

Osso buco på kycklinglår serveras med blomkålsmos smaksatt med saffran.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 800 g kycklinglår
  • 3 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g rotselleri
  • 0,5 dl persiljestjälk
  • 2 msk olivolja
  • 4-6 morötter
  • 2 burkar krossad tomat
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljong
  • 1 kg blomkål
  • 1 förp saffran
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Gör så här

Håll skärmen tänd

Till Osso Buco

  1. Skala och tärna morötter och rotselleri fint.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka persiljestjälkarna.
  3. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs alltsammans ca 2 minuter.
  4. Tillsätt kycklingen och krossade tomater, vin, vatten och kycklingbuljongtärningen.
  5. Koka upp och låt koka under lock ca 45- 50 minuter.

Till blomkålsmos

  1. Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten.
  2. Slå av kokspadet och lägg i smöret och saffran. Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen.
  3. Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens. Stavmixa blomkålen direkt i kastrullen.
  4. Smaka av med salt och peppar.