Örtig potatissallad med grönsaker och halloumi

3 röster
45 m
4

Stekt halloumi med en fräsch potatissallad och ugnsrosade grönsaker är en perfekt rätt till så väl vardag som fest!

45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 silverlök, liten
  • 1 knippe grön sparris
  • smör (till stekning)

Örtolja

  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Ugnsrostade grönsaker

  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • 1 röd paprika
  • olivolja

Servering

  • 0,5 citron
  • 2 msk kapris
  • 1 halloumiost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  2. Koka färskpotatis och låt svalna. Mandolina silverlök tunt och skär sparrisen i cm tjocka bitar.
  3. Stek sparrisen i smör någon minut.
  4. Örtolja
    Mortla örterna med lite av oljan tills de krossats. Blanda i resterande olja och smaka av med salt och peppar.
  5. Ugnsrostade grönsaker
    Lägg grönsakerna på en plåt och dressa med olivolja. Tillaga i ugn ca 35 minuter, eller tills de mjuknat.
  6. Servering
    Vänd runt potatisen i örtoljan och toppa med citron och kapris.
  7. Stek hallonmin på hög värme ca 2 minuter på varje sida och servera till.
  8. Servera potatissalladen med grönsaker och halloumi.
20 juni 2020