Örtfyllt tunnbröd


Foto: Anna Demirian
Örtfyllt tunnbröd
18 ingredienser
1 h
"Jengyalov Hats" som det här receptet kallas är en slags fyllda tunnbröd. Perfekt tillbehör till helgens middag eller grillkväll!
Se Anna Demirian laga receptet

Ingredienser
Tunnbröd
- 5 dl vatten, ljummet
- 1,5 tsk salt
- 10-12 dl vetemjöl
- 3 msk rapsolja
Örtfyllning
- 1 romansallad (litet)
- nässlor
- ramslök
- spenat
- 1 knippe salladslök
- 1 kruka mynta
- dragon
- basilika
- färsk koriander
- persilja
- dill
- 1 dl matolja
- salt
- peppar
Gör så här
Tunnbröd
- Blanda vatten och salt i en bunke.
- Häll i mjölet och arbeta ihop till en mjuk deg. Häll inte i allt mjöl på en gång utan arbeta in det efterhand. Degen ska vara mjuk men inte kladdig.
- Låt degen vila under en kökshandduk i 30 minuter.
- Dela sedan degen i små bollar och låt dem vila 30 minuter till.
Örtfyllning
- Finhacka salladen samt alla färska örter. Salta, peppra samt häll i oljan och blanda.
Tunnbröd forts.
- Kavla ut degen till tunna och runda bröd.
- Lägg på 3-4 msk av örtblandningen, vik ihop och platta till bröden med handen.
- Baka bröden i en varm gjutjärnspanna på båda sidor, olja lätt emellanåt.