Örtbrässrad kalvhögrev

NYHET
Örtbrässrad kalvhögrev
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Örtbrässrad kalvhögrev

10

25 ingredienser

2 h

Örtbrässrad kalvhögrev med citrondoftande tomater, sparris, färskpotatis med parmesan och örter.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg högrev (kalv)
  • salt
  • svartpeppar
  • lagerblad
  • torkad timjan
  • rosmarin
  • 1 gul lök
  • 0,5 vitlök
  • 3 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 4-6 tomater
  • 1 msk honung
  • 1 knippe gräslök
  • 1 citron
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe färsk körvel
  • maizenaredning
  • smör
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Bryn kalvhögreven i panna med salt, svartpeppar, lagerblad, timjan, rosmarin samt grovskuren lök och vitlök.
  2. Bryn köttet runt om och slå sedan på vin, buljongtärning och vatten. Sätt på locket och låt småsjuda i ca 1,5 timme. Köttet ska släppa stekgaffeln fint, eventuellt behöver det sjuda längre tid beroende på djurets ålder.
  3. Skär tomaterna i olika former och rippla honung över.
  4. Skär gräslöken fint. Finriv citronen och pressa lite saft över. Salta och peppra samt ringla över olivolja. Låt stå framme och marinera.
  5. Borsta färskpotatisen och skala sparrisen.
  6. Koka potatisen strax innan servering och tillsätt sparrisen mot slutet.
  7. Plocka persilja och körvel.
  8. Ta upp köttet och låt svalan lite innan tranchering.
  9. Koka ner fonden och sila av. Smaksätt med salt och svartpeppar samt red av med lite maizena och en liten klick smör.
  10. Servera köttet med örterna, sparrisen, färskpotatisen och de marinerade tomaterna. Riv parmesan över!