Fantastiskt god och festlig rätt - ugnsstekt fläskfilé smaksatt med vitlök och salvia serverad med en krämig potatissallad. Filén går utmärkt att förbereda i god tid och kan serveras kall, varm eller ljummen.
Tillsätt krossade hela vitlöksklyftor, salviablad och fänkålsfrön. Låt kryddor och örter ge smak till köttet ca 1 minut i pannan. Lägg sedan köttet med kryddorna och det smälta smöret på en plåt.
Baka i mitten av ugnen till en innertemperatur på 68 grader, det tar ca 30 minuter.
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
Mixa hälften av hasselnötterna, olja, vatten och vinäger till en slät dressing. Blanda i parmesansost och smaka av sälta och syra.
Mosa in de bakade vitlökarna i dressingen.
Hacka resten av hasselnötterna. Halvera potatisen. Blanda med dressingen. Vänd in rucola och resterande nötter i potatisen. Bjud med den fläskfilén i skivor.