Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn

0 röster
4

Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn som serveras med chili- och pärondressing.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Pinjenötsflarn

  • 75 g pinjenötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 msk honung, flytande
  • 50 g matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk lime, rivet

Chili- och pärondressing

  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk lime, saft
  • 0,5 msk mild röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk päron, skalat och skuret i små bitar (typ Anjo)

Servering

  • 4 skivor Orranäs chèvrerulltårta
  • citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela en tredjedel av pinjenötterna på längden och finhacka resten. Rosta sesamfrön i 200 grader några minuter. 
  3. Blanda matfett, nötter, socker, honung och sesamfrön i en kastrull och värm försiktigt.
  4. Tillsätt mjölk och mjöl när fettet har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt därefter rivet limeskal.
  5. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar ca 1 tsk per kaka. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
  6. Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader varm ugn i 5-6 min eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten.
  7. Chili- och pärondressing
    Blanda samma alla ingredienser, låt stå och dra i ungefär en timme så att chilismaken kommer fram.
  8. Servering
    Placera getostskivorna på en tallrik, ringla lite av dressingen runt om och garnera med pinjenötsflarn och citronmeliss.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...