Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn

0 röster
4

Orranäs chèvrerulltårta med pinjenötsflarn som serveras med chili- och pärondressing.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Pinjenötsflarn

  • 75 g pinjenötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 msk flytande honung
  • 50 g matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk rivet limeskal

Chili- och pärondressing

  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 msk mild röd chilipeppar, finhackad
  • 1 msk päron (typ Anjo), skalat och skuret i små bitar

Servering

  • 4 skivor Orranäs chèvrerulltårta
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela en tredjedel av pinjenötterna på längden och finhacka resten. Rosta sesamfrön i 200 grader några minuter. 
  3. Blanda matfett, nötter, socker, honung och sesamfrön i en kastrull och värm försiktigt.
  4. Tillsätt mjölk och mjöl när fettet har smält. Låt sjuda 1-2 minuter. Tillsätt därefter rivet limeskal.
  5. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar ca 1 tsk per kaka. Lämna ordentligt med mellanrum emellan så att inte flarnen flyter ihop under gräddningen.
  6. Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader varm ugn i 5-6 min eller tills de fått färg. Låt svalna på plåten.
  7. Chili- och pärondressing
    Blanda samma alla ingredienser, låt stå och dra i ungefär en timme så att chilismaken kommer fram.
  8. Servering
    Placera getostskivorna på en tallrik, ringla lite av dressingen runt om och garnera med pinjenötsflarn och citronmeliss.
4 september 2013

Fler goda recept