Örjans början - kantarelltoast

Örjans början - kantarelltoast
Foto: TV4

Örjans början - kantarelltoast

1

5 ingredienser

Kantarelltoast rätt och slätt! Underbart gott. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor formfranska, med vallmofrön
  • 3 dl gula kantareller, förvällda
  • smör och örtsalt att steka i
  • 100 g cream cheese naturell
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Stek de förvällda kantarellerna några minuter i smör och salta försiktigt.
  2. Skär bort alla kanter utom vallmokanten på formfranskan.
  3. Stek båda sidor till en gyllengul yta i smör och örtsalt.
  4. 4. Stryk på creme cheese. Lägg på ett rikligt lager med kantareller och avsluta med naturella pinjenötter.