Oreocheesecake i portionsformat

POPULÄRT
koket.se
oreocheesecake i portionsformat
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Oreocheesecake i portionsformat

15

11 ingredienser

1 h

Roy bjuder på en helt fantastisk cheesecake med smak av oreos och choklad. Han bakar dem i portionsformat så de funkar perfekt att bjuda på till kalas och fika!

Ingredienser

portioner

Botten

  • 150 g oreos [14 st]
  • 30 g smör
  • 3 g salt [1⁄2 tsk]

Cheesecakefyllning

  • 100 g mörk choklad
  • 600 g färskost, rumstempererad
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 130 g gräddfil [1.5 dl]
  • 110 g ägg, rumstempererade [2 st]
  • 15 g äggula [1 st]

Till servering

  • vispgrädde
  • oreos

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kexen till fina smulor i en matberedare tillsammans med salt. Smält smöret och tillsätt det.
  3. Lägg ut 12 st cupcakeformar i en plåt och lägg lite smulor i varje form. Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna helt
  4. Cheesecake
    Sätt ugnen på 150 grader. Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
  5. Vispa färskost och strösocker fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner gräddfilen. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott.
  6. Börja med att blanda lite av krämen med den smälta chokladen för att kyla ned chokladen. Blanda sedan med resten av krämen. Fyll en spritspåse och spritsa i varje form.
  7. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 18-20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i 10 minuter, öppna ej luckan. Ta ut och låt svalna helt innan du ställer in dem i kylen minst 3 timmar.
  8. Servera med vispgrädde och hackade Oreos.