Oreocheesecake i portionsformat
Oreocheesecake i portionsformat
11 ingredienser
1 h
Roy bjuder på en helt fantastisk cheesecake med smak av oreos och choklad. Han bakar dem i portionsformat så de funkar perfekt att bjuda på till kalas och fika!
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Botten
- 150 g oreos [14 st]
- 30 g smör
- 3 g salt [1⁄2 tsk]
Cheesecakefyllning
- 100 g mörk choklad
- 600 g färskost, rumstempererad
- 180 g strösocker [2 dl]
- 130 g gräddfil [1.5 dl]
- 110 g ägg, rumstempererade [2 st]
- 15 g äggula [1 st]
Till servering
- vispgrädde
- oreos
Gör så här
Botten
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa kexen till fina smulor i en matberedare tillsammans med salt. Smält smöret och tillsätt det.
- Lägg ut 12 st cupcakeformar i en plåt och lägg lite smulor i varje form. Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna helt
Cheesecake
- Sätt ugnen på 150 grader. Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
- Vispa färskost och strösocker fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner gräddfilen. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott.
- Börja med att blanda lite av krämen med den smälta chokladen för att kyla ned chokladen. Blanda sedan med resten av krämen. Fyll en spritspåse och spritsa i varje form.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 18-20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme i 10 minuter, öppna ej luckan. Ta ut och låt svalna helt innan du ställer in dem i kylen minst 3 timmar.
- Servera med vispgrädde och hackade Oreos.