Öppen ravioli med pocherat ägg och mortadella

17 röster
20 m
4

Tinas goda förrätt med pocherat ägg, mortadella och spenat under ett pastatäcke. Toppa med riven Västerbottensost.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 2 färska lasagneplattor
  • 4 ägg
  • 8-10 skivor mortadella
  • 35 g babyspenat
  • olivolja
  • 30 g västerbottensost

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en vid djup stekpanna eller sauteuse.
  2. Knäck upp äggen i fyra koppar. Dela pastaplattorna på hälften.
  3. Koka upp vattnet och ställ åt sidan, stjälp försiktigt ner äggen och låt sjuda i 4 minuter. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på en tallrik.
  4. Lägg i pastan och koka den 3 minuter, avsluta med att lägga i mortadellan och spenaten i 10 sekunder och ta upp direkt!
  5. Lägg upp äggen på tallrikar, toppa med mortadellan. Fördela ut spenaten och lägg på pastan som ett lock över anrättningen. Salta och peppra.
  6. Riv över västerbottensost och ringla lite olivolja runt om.
19 december 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept