Öppen omelett med Västerbottensost, dill och löjrom

NYHET
Öppen omelett med Västerbottensost, potatis, dill och löjrom
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Öppen omelett med Västerbottensost, dill och löjrom

11 ingredienser

En fluffig och krämig omelett toppad med rom, Västerbottensost, gräddfil, rädisor och fill. Med potatischips i omelettsmeten blir den extra matig och lite som en enkel variant på spansk potatistortilla.

Ingredienser

portioner
  • 60 g potatischips, lantchips
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 60 g rom (löjrom, stenbitsrom eller sikrom)
  • 100 g gräddfil
  • 2 salladslökar, fint skivade
  • 4 rädisor, fint skivade och lagda i isvatten
  • 0,5 kruka färsk dill, plockad
  • 100 g Västerbottensost
  • 50 g smör, brynt

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och salt i en skål. Vänd ner chipsen.
  2. Häll rapsolja i en panna, låt den bli varm. Häll smeten i pannan och se till att den puffar ordentligt i kanterna. Jobba med värmen genom att lyfta pannan då och då och känna efter om omeletten har stannar något, omeletten ska behålla bra krämighet och nästan vara rinnande i mitten.
  3. Stjälp upp omeletten på en tallrik så att det krämiga hamnar uppåt. Toppa med rom, gräddfil, rädisor, salladslök och brynt smör. Avsluta med dill och riv över Västerbottensost.