Öppen lasagne med spenat
Öppen lasagne med spenat
13 ingredienser
20 m
Öppen lasagne med spenat, ricotta och mandelpesto är både enkelt att tillaga och riktigt gott! Perfekt rätt för både vardag och helg.
Ingredienser
Mandelpesto
- 0,5 dl sötmandel
- 25 g smör
- 1 citron
- 0,5 tsk honung
Lasagne
- 1 gul lök (stor)
- 1 klyfta vitlök
- 250 g portabellosvamp (eller skogschampinjoner)
- 4 skivor serranoskinka (kan uteslutas)
- 200 g färsk spenat
- 2 lasagneplattor
- salt
- svartpeppar
Servering
- 125 g ricotta
Gör så här
Mandelpesto
- Rosta mandeln hårt i en torr stekpanna. Kör mandeln till ett fint smul i en matberedare.
- Smält smöret och separera det klara smöret från den grumliga bottensatsen. Låt det klara smöret bubbla tills det börjar dofta knäck.
- Riv zesten från citronen med lätt hand.
- Rör samman zest, mandelkross, honung och brynt smör i kastrullen. Smaka av med salt och några droppar citron. Håll varmt.
Lasagne
- Koka upp väl saltat vatten till lasagneplattorna.
- Hacka löken mycket fint och vitlöken ännu finare. Stek hacket i smör tills det är genomskinligt.
- Skiva svampen, strimla skinkan och vänd ner i lökfräset. Stek tills svampen fått aningen stekyta.
- Tillsätt spenaten och stek tills den sjunkit ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Koka lasagneplattorna mjuka, fiska upp med hålslev och lägg ut på två varma tallrikar.
Servering
- Fördela spenatblandningen över hälften av lasagneplattorna. Toppa med ricotta, svep över resten av lasagneplattorna, skeda över mandelpesto och servera genast.