Onigiri

koket.se
Onigiri
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Onigiri

14 ingredienser

1 h

De här "risbollarna" kallas onigiri och äts ofta som mellanmål i Japan.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 450 g sushiris
  • 550 g vatten
  • 100 g vinäger (sushivinäger)
  • 4 msk furikake, riskrydda
  • nori, klippta i 5 cm remsor (sjögräsblad)

Fyllning

  • 125 g majonnäs
  • 60 g kimchi, grovhackad
  • 15 g gochujang
  • 15 g soja (ljus)
  • 7 g limejuice
  • 5 g sesamolja
  • svartpeppar
  • 30 g salladslök, gröna delen i tunna skivor
  • 750 g vannameiräkor, kokta och grovhackade

Gör så här

  1. Skölj riset tills vattnet är klart. Låt sedan riset stå i vattnet och svälla i 30 minuter.
  2. Blanda under tiden fyllningen.
  3. Sila av riset och koka det i nytt vatten.
  4. Låt riset svalna något och blanda det sedan med sushivinäger och furikake i en bunke som inte är av metall.
  5. Pressa ut hälften av riset i lämpliga formar av glas.
  6. Fördela fyllning över riset och lägg ett lager ris ovanpå. Pressa ner lagren ordentligt.
  7. Vält sedan ut onigirin från formarna på bänkskivan.
  8. Slå in varje onigirin i en bit noriblad och servera.