Onigirazu med teriyakitofu och svamp
Onigirazu med teriyakitofu och svamp
9 ingredienser
20 m
En riktigt god rätt om du gillar sushi är onigirazu med teriyakitofu och svamp. Kanske dags att testa redan i helgen?
Ingredienser
- 20 g fast tofu, marinerad i teriyaki
- 2 msk majsstärkelse
- 1 ark nori
- 100 g sushiris (eller kokt japanskt osyrat ris)
- 1 portabellosvamp, i bitar (eller annan svamp)
- 2 msk rödkål, picklad
- 1 msk teriyakisås
- 2 msk sesamsås
- olja (till stekning)
Gör så här
- Panera tofun i maizena och stek gyllenbrun i olja.
- Stek svampen gyllenbrun.
- Lägg noriarket på en skärbräda. Lägg riset i en kvadratisk form mitt på arket och toppa med tofu, svamp och rödkål.
- Vik in kanterna på noriarket till mitten, så att allt täcks och blir ett paket (som när man gör en loppa). Skär noripaketet på mitten och servera med goma dare.