Onigirazu med teriyakitofu och svamp

NYHET
Onigirazu med teriyakitofu och svamp
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Onigirazu med teriyakitofu och svamp

9 ingredienser

20 m

En riktigt god rätt om du gillar sushi är onigirazu med teriyakitofu och svamp. Kanske dags att testa redan i helgen?

Ingredienser

portioner rulle
  • 20 g fast tofu, marinerad i teriyaki
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 ark nori
  • 100 g sushiris (eller kokt japanskt osyrat ris)
  • 1 portabellosvamp, i bitar (eller annan svamp)
  • 2 msk rödkål, picklad
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk sesamsås
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Panera tofun i maizena och stek gyllenbrun i olja.
  2. Stek svampen gyllenbrun.
  3. Lägg noriarket på en skärbräda. Lägg riset i en kvadratisk form mitt på arket och toppa med tofu, svamp och rödkål.
  4. Vik in kanterna på noriarket till mitten, så att allt täcks och blir ett paket (som när man gör en loppa). Skär noripaketet på mitten och servera med goma dare.