Spaghetti med tomatpesto och burrata

Spaghetti med tomatpesto och burrata

9 ingredienser

20 min

Gör pasta med pesto ÄNNU enklare genom att laga allt i en kastrull! Så gott och så smidigt!

Gammaldags Idealmakaroner
Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen

Gammaldags Idealmakaroner

Kungsörnens gammaldags dealmakaroner är som gjorda för att ha i makaronilåda, pastagratäng eller till stuvade makaroner.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti

Tomatpesto

  • 100 g pinjenötter, rostade
  • 200 g soltorkade tomater
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlök (2 klyftor)
  • 100 g pecorinoost, riven

Topping

  • 2 burrata
  • 1 kruka basilika
  • malen svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, gärna någon minut kortare så att den behåller lite kärna i mitten lagom till att peston är klar.
  2. Häll av pastavattnet och låt pastan ligga kvar i durkslaget.

Tomatpesto

  1. Rosta pinjenötterna i samma torra kastrull tills de fått lite färg.
  2. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt soltorkade tomater, olivolja, pressad vitlök och riven pecorino. Mixa till en slät röra och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan pastan och rör om tills att den är helt täckt.

Servering

  1. Servera pastan med en halv burrata per person. Toppa med basilikablad.
TIPS!
Fler tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Krämig pasta med lax, citron och gröna ärtor

Fler tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla och goda pastarecept.

Läs mer