One pot spaghetti med krämig tomatsås


Foto: Köket
One pot spaghetti med krämig tomatsås
14 ingredienser
20 min
En riktig vardagshjälte när det kommer till god och snabblagad middag som alla i familjen tycker om.

Ingredienser
- 250 g champinjoner, skivade
- 0,5 gul lök, hackad
- 1 msk olivolja
- 1 vitlök, pressad (2 klyftor)
- 250 g körsbärstomater
- 500 g tomatsås, färdig
- 1 förp grönsaksbuljongtärning
- 1 kruka färsk oregano (spara lite till garnering)
- 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti
- 200 g fetaost
- vatten
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- 1 msk chiliflakes (valfritt)
Gör så här
- Skiva champinjoner och tärna lök.
- Häll olja i en stor stekpanna (den ska rymma liggande spaghetti).
- Stek svamp och lök i stekpannan på medelhög värme någon minut tills att de fått lite färg. Pressa i vitlök och rör om tills den mjuknat.
- Höj värmen och tillsätt körsbärstomater, tomatsås, buljongtärning, oregano, pasta och täck med vatten. Lägg ett utav fetaostblocken ovanpå, den behöver inte vara helt täckt. Låt koka upp och rör om ibland så att osten smälter samman och gör såsen krämig.
- När pastan är klar smakar du av med salt och peppar. Toppa sedan med mer fetaost och oregano samt chiliflakes.
TIPS!