One pot risoni med kryddad kyckling

koket.se
One pot risoni med kryddad kyckling
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

One pot risoni med kryddad kyckling

10 ingredienser

20 m

One pot risoni med kryddad kyckling är en riktigt god och smart rätt inför veckan!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår, med skinn och ben [ca 600 g]
  • 1 msk kryddblandning (Pasta Rossa eller valfri kryddblandning)
  • 150 g risoni
  • 1 tsk kryddblandning (Pasta Rossa eller valfri kryddblandning)
  • 1 knippe basilika, grovhackad
  • 50 g soltorkade tomater, grovt hackade
  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med kryddblandningen.
  2. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingen med skinnet nedåt. Fräs i 5–6 minuter, eller tills skinnet är brunt och krispigt. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt lite olivolja, risoni, resterande kryddblandning, basilika och soltorkade tomater i pannan och fräs snabbt. Tillsätt vatten och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
  4. Sänk värmen och lägg i kycklingen med skinnsidan upp. Lägg på locket och låt koka i ca 10–15 minuter, eller tills risoni och kycklingen är färdig.