One pot risoni med kryddad kyckling
One pot risoni med kryddad kyckling
10 ingredienser
20 m
One pot risoni med kryddad kyckling är en riktigt god och smart rätt inför veckan!
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklinglår, med skinn och ben [ca 600 g]
- 1 msk kryddblandning (Pasta Rossa eller valfri kryddblandning)
- 150 g risoni
- 1 tsk kryddblandning (Pasta Rossa eller valfri kryddblandning)
- 1 knippe basilika, grovhackad
- 50 g soltorkade tomater, grovt hackade
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Krydda kycklingen med kryddblandningen.
- Hetta upp olivolja i en djup stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingen med skinnet nedåt. Fräs i 5–6 minuter, eller tills skinnet är brunt och krispigt. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan.
- Tillsätt lite olivolja, risoni, resterande kryddblandning, basilika och soltorkade tomater i pannan och fräs snabbt. Tillsätt vatten och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
- Sänk värmen och lägg i kycklingen med skinnsidan upp. Lägg på locket och låt koka i ca 10–15 minuter, eller tills risoni och kycklingen är färdig.