One pot - ris med paprikamarinerad kyckling

One pot - ris med paprikamarinerad kyckling
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

One pot - ris med paprikamarinerad kyckling

31

6 steg att laga

11 ingredienser

1 h

Den här rätten är smart vardagsmat då allt lagas i en och samma gryta. Kycklingen får sällskap av ris och smakrika kryddor vilket gör den till en snabb favorit för hela familjen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • kycklingsteak
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 rödlök, tärnad
  • 4 dl ris, långkornigt
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Kryddar kycklingen med salt, peppar, paprika och torkad persilja.
  2. Hetta upp olivolja i en gryta på hög värme och lägg ned kycklingen med skinnet nedåt.
  3. Fräs i 5-6 minuter, eller tills skinnet är brunt och krispigt. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt lite olivolja, vitlök och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig.
  5. Häll i ris och kycklingbuljongen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
  6. Sänk värmen och lägg i kycklingen med skinnsidan upp. Lägg på locket och låt koka i ca 35-40 minuter, eller tills riset är färdigkokt.