Hetta upp olivolja i en gryta på hög värme tillsammans vitlök och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt ris och fräs ytterligare 2-3 minuter.
Häll i kycklingbuljongen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka upp i 4-5 minuter.
Sänk värmen och lägg i kycklingkebab. Lägg på locket och låt koka i ca 10 minuter på låg värme, eller tills riset är färdigkokt.
Glöm inte att ha i extra kycklingbuljong om du upplever att allt vatten kokat bort innan riste är färdigkokt.
Tomatsås
Skala och hacka lök. Strimla paprika. Finhacka chili och vitlök.
Stek lök i olja i en stekpanna tills den får färg. Vänd i paprika, vitlök och chili och låt steka med en stund.
Tillsätt spiskummin, saffran, paprikapulver, salt, peppar och fortsätt steka en stund under omrörning. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda under lock.