One pot ris med kycklingkebab

One pot ris med kycklingkebab
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

One pot ris med kycklingkebab

19 ingredienser

20 m

One pot ris med kycklingkebab och mustig tomatsås är en riktigt god och enkel rätt att laga mitt i veckan.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 rödlök, tärnad
  • 4 dl ris, långkornigt
  • 0,5 l kycklingbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 300 g kycklingkebab (lax eller halloumi)

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • ca 0,25-0,5 krm saffran
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 400 g krossade tomater

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta på hög värme tillsammans vitlök och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt ris och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  2. Häll i kycklingbuljongen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka upp i 4-5 minuter.
  3. Sänk värmen och lägg i kycklingkebab. Lägg på locket och låt koka i ca 10 minuter på låg värme, eller tills riset är färdigkokt.
  4. Glöm inte att ha i extra kycklingbuljong om du upplever att allt vatten kokat bort innan riste är färdigkokt.

Tomatsås

  1. Skala och hacka lök. Strimla paprika. Finhacka chili och vitlök.
  2. Stek lök i olja i en stekpanna tills den får färg. Vänd i paprika, vitlök och chili och låt steka med en stund.
  3. Tillsätt spiskummin, saffran, paprikapulver, salt, peppar och fortsätt steka en stund under omrörning. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda under lock.