One pot gratäng med kyckling och risoni

koket.se
One pot gratäng med kyckling och risoni
Foto: Karoline Pettersson
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

One pot gratäng med kyckling och risoni

13 ingredienser

30 m

”Allt i ett” -rätter är underbart smidigt under stressiga vardagar. Den här gratängen med kyckling och risoni kan dessutom snabbt bli en ny familjefavorit.

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 kycklingfiléer
  • 200 g färskost, smak av grillad paprika
  • 4 dl risoni
  • 200 g grillad paprika
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 l vatten
  • salt
  • peppar
  • 100 g spenat
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Lägg färskosten i mitten av en ugnsform. Häll risoni runt färskosten och toppa sedan med kycklingen.
  4. Strimla paprikan och hacka tomaterna, häll ner i formen.
  5. Smula över buljongen och pressa ner vitlöksklyftan.
  6. Hacka persiljan och häll ner i formen.
  7. Häll över 1 liter vatten och krydda med salt och peppar.
  8. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  9. Ta ut formen och blanda ner spenaten och toppa med riven parmesanost.
  10. Tillaga i ugnen ca 5 minuter till innan den är helt klar.