One pot gratäng med kyckling och risoni

One pot gratäng med kyckling och risoni
Foto: Karoline Pettersson
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

One pot gratäng med kyckling och risoni

13 ingredienser

30 m

”Allt i ett” -rätter är underbart smidigt under stressiga vardagar. Den här gratängen med kyckling och risoni kan dessutom snabbt bli en ny familjefavorit.

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 6 kycklingfiléer
  • 200 g färskost, smak av grillad paprika
  • 4 dl risoni
  • 200 g grillad paprika
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 l vatten
  • salt
  • peppar
  • 100 g spenat
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Lägg färskosten i mitten av en ugnsform. Häll risoni runt färskosten och toppa sedan med kycklingen.
  4. Strimla paprikan och hacka tomaterna, häll ner i formen.
  5. Smula över buljongen och pressa ner vitlöksklyftan.
  6. Hacka persiljan och häll ner i formen.
  7. Häll över 1 liter vatten och krydda med salt och peppar.
  8. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  9. Ta ut formen och blanda ner spenaten och toppa med riven parmesanost.
  10. Tillaga i ugnen ca 5 minuter till innan den är helt klar.