One pot fiskgryta med bulgur

Abba One pot fiskgryta med bulgur
Foto: Köket

One pot fiskgryta med bulgur

9

4 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Bulgur, rödspätta, vitvinssås, tomater, oliver och basilika. Lägg allt i en och samma gryta och låt koka 15 minuter - sedan är middagen serverad! Kan det bli smidigare?

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • olja
  • 3 dl bulgur
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 4 dl vatten
  • 300 g rödspättafilé
  • salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl oliver
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken.
  2. Häll olja i botten på en stor gryta. Lägg ner den hackade löken och bulgur. Rör om och låt fräsa någon minut. Slå över Abbas vitvinssås och vatten och rör om.
  3. Salta fiskfiléerna, rulla ihop och fördela i bulgurn i grytan. Fördela även tomaterna och oliverna. Sänk värmen till låg värme, sätt på locket och koka upp. Låt koka i 15 minuter.
  4. Tag av från värmen, garnera med basilikablad och servera!