Hjortron parfait i musikens tecken

Hjortron parfait i musikens tecken
Foto: TV4

Hjortron parfait i musikens tecken

Av: Olle - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En krämig hjortron parfait med chokladdekoration efter intresse, tycke och smak.

Olle bjöd även på

Svampsoppa med torkat och rökt kött

Biff Lundberg tillagad i Muurikka

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 4 msk florsocker
  • 3 äggulor
  • 3,3 dl vispgrädde
  • 3 dl hjortron

Till dekoration

  • 100 g blockchoklad
  • några hela hjortron
  • ev hjortronkvistar

Gör så här

Parfait

  1. Vispa florsocker och ägg hårt, det skall gå att skriva i smeten.
  2. Vispa grädden så att den är tjock men inte smör.
  3. Blanda äggsmeten med hjortronen.
  4. Blanda sedan i grädden.
  5. Lägg lite plastfolie i en form och häll sedan i smeten.
  6. Täck också med plastfolie.
  7. Låt stå i frysen 3-4 timmar.

Dekoration

  1. Smält blockchokladen i ett vattenbad.
  2. Ringla sedan ut till exempel G-klavar på ett smörpapper.
  3. Låt stelna.

Strax innan servering

  1. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.

Vid servering

  1. Dekorera med dina chokladdekorationer, en hjortronkvist och några hjortron för ögonfröjden.